Dance   Connection 
   International Centre for Modern Dance
Web Design : Emmy MeesLessen

TECHNIEK

KLASSIEK MODERNE DANS:

gebaseerd op de Martha Graham techniek:
je werkt aan een krachtig centrum, een sterke rug en een goede balans. De oorsprong van de beweging ligt in het bekken via een intense samentrekking van de diepergelegen buikspieren, de torso wordt prachtig gebruikt in spiralen en “high arches”, de juiste ademhaling is een noodzaak.

gebaseerd op de Humphrey – Limón techniek:
je leert natuurlijk bewegen en je gebruikt het gewicht van het lichaam, je leert de zwaartekracht uitdagen door op en neer te gaan tussen weerstand bieden aan die zwaartekracht en eraan toegeven, je voelt de onzekere toestand van een off-balance beweging en de zekerheid van een symmetrische balans. Opeenvolgende vloeiende bewegingen, de bezielende kracht van de ademhaling en een sterk gearticuleerd lichaam zijn eveneens belangrijke kenmerken van deze techniek.

KLASSIEK BALLET:

Cecchetti – methode:
je leert het gevoel van gewicht in het gebruik van de armen en het hoofd, je leert een balanscentrum voelen dat afwijkt van het verticale, je werkt aan soepelheid, kracht, hoogte in de sprongen en je ontwikkelt een artistiek gevoel voor kwaliteit.


CONDITIONING

LIMBERING & TONING:

gebaseerd op conditioning technieken en lichaamstechnieken:
je werkt aan een juiste ademhaling en aan een juiste lichaamsplaatsing, aan een sterk centrum, aan coördinatie en concentratie, aan versoepeling en versteviging van het ganse lichaam, aan een verhoogd lichaamsbewustzijn.

   
inschrijven