Dance   Connection 
   International Centre for Modern Dance
Web Design : Emmy Mees


Enrico Cecchetti

( 1850 Rome - 1928 Milaan )

Enrico Cecchetti debuteerde als professionele danser in de Scala van Milaan. Op het hoogtepunt van zijn carrière week hij uit naar St.Petersburg. Hij bekoorde zijn publiek met schitterende “batteries”, verbazingwekkende sprongen en veelvuldige pirouettes. Hij had ook een speciaal talent voor mime.
Van 1887 tot 1902 gaf Cecchetti les aan de Keizerlijke School in St.Petersburg. Tussen 1907 en 1909 was hij de repetitor van Anna Pavlova.
Diaghilev, artistiek directeur van de “Ballets Russes” huurde Cecchetti in als balletmeester en als mimedanser en liet voor hem veel mimerollen creëren. Door zijn aanwezigheid in de “Ballets Russes” vormde Cecchetti de schakel tussen het verleden en het heden en hielp zo mee aan de ontwikkeling van het modern klassiek ballet.
Toen Cecchetti de “Ballets Russes” verliet, vestigde hij zich in Londen waar hij zijn eigen school opende.
Op het einde van zijn leven keerde hij terug naar Italië en gaf er les aan de Scala van Milaan.

Enrico Cecchetti werd opgeleid door leraars die allemaal getraind waren door Carlo Blasis. Cecchetti zelf zal altijd herinnerd worden door zijn methode van lesgeven die hij ontwikkelde door verder te bouwen op de principes van Carlo Blasis.

De Cecchetti methode is een gedisciplineerd systeem dat zorgvuldig rekening houdt met de wetten van de anatomisch correcte lichaamsmechanica.
Elke oefening speelt een duidelijk en gepland deel in de technische ontwikkeling van de danser en geeft vorm aan de noodzakelijke kwaliteiten voor een danser : balans, soepelheid, kracht, sprongkracht, een artistiek gevoel voor kwaliteit, het gebruik van het ganse lichaam.
Veel grote dansers werden door Cecchetti beïnvloed : Anna Pavlova, Vaslav Nijinski, Tamara Karsavina, Dame Ninette de Valois, Dame Marie Rambert, Dame Alicia Markova, Olga Preobrajenska, Serge Lifar, George Balanchine.


inschrijven